Mannin Navetta


Mannin Navetan kotisivuilta löydät varaukseen liittyvät tiedot, varausehdot, yhteystiedot ja muut tiedot liittyen itse paikkaan ja sen tiloihin. Pyörähdä sivuille tästä.

Mannin Navetta on yksi Liedon vanhimmista navettarakennuksista. Se on rakennettu vuonna 1911. Sen viljasiilo on Liedon toiseksi vanhin, rakennettu vuonna 1948. Rakennus on historiallisesti merkittävä, ei suojeluskohde.

 

Navetta on ollut viimeksi varsinaisessa käytössään 1950-luvulla, toiminut Hankkijan taimistona ja toistakymmentä vuotta se palveli paikallisena rautakauppana.

 

Anne osti tuon - silloin n.5- vuotta tyhjillään olleen navetan Liedon kunnalta vuonna 2007.

Ensimmäinen vuosi meni nurkkia siivoillessa. Sitä työtä riitti ja erityisesti Liedon asemanseudun nuoriso avusti siinä ahkerasti. Epävirallisena "nuorisotilana" navetta on siis toiminut alusta asti.

 

Samalla perustettiin pienellä porukalla aatteellinen yhdistys Rokmanni ry.

 

Rokmanni ry:n tarkoituksena on mm. elävöittää maaseutua, tuottaa alueella toimintaa ja erilaisia tapahtumia.

 

Liedon kunta palkitsi Rokmanni ry:n vuonna 2008 vuoden kulttuuritekona. Samana vuonna Anne palkittiin vuoden nuorisotyöntekijänä.

 

Yhdistys on saanut tukea Varsin Hyvä ry:ltä sekä EU:lta investointihankkeisiinsa (mm. kattoremonttiin ja piha-alueen raivaamiseen).

 

Navetta sijaitsee Liedon aseman keskuksessa ja siinä riittää yhä työsarkaa. Se luo alueelle aivan oman idyllinsä ja saa mielikuvituksen lentämään! Siellä on järjestetty mm. yksityistilaisuuksia, kirpputoreja, joulunavettaa, koiranäyttelyitä, lastentapahtumia, syntymäpäiväjuhlia, lastenkutsuja, teatteriesityksiä, Navettarokkeja (2kpl), syyssuhinoita ja jopa 2 kertaa Suomen raskaimmat festivaalit; Hammer Open Air.

 

Mannin navetta on ollut siis monen esiintyjän leikkikenttänä. Julkisuutta on saatu lehtien palstoilla, tv:ssä ja jopa ulkomaisessa mediassa. Yhteensä esiintyjiä on ollut matkanvarrella n. 136 ryhmää / bändiä ja 14 maasta.

 

Remontti jatkuu, toimintaa kehitellään ja Rokmanni ry on päävuokralaisena avoin uusille ideoille!

 

Lava on vapaa!